Close

Dakwerken Dak Plus

Laat nu je dakwerken in Geel en Westerlo uitvoeren door Dak Plus !

Dak Plus treedt op als vakman en vertrouwenspersoon die u begeleidt doorheen het hele dakproject. Dit uiteraard volledig op maat van uw budget en wensen. Dakwerken is onze passie!

Premies 2016

08 jan dakwerken dakplus | Reacties uitgeschakeld voor Premies 2016
Premies 2016
 

Ook in 2016 blijven de premies voor dak- en zoldervloerisolatie bestaan.

 

Bij renovatie ontvang je voor het plaatsen van dakisolatie met eindfactuur in 2016 van je netbeheerder een subsidie per m² indien je aan de vereiste R-waarde voldoet en de isolatie door een aannemer laat plaatsen. De regel blijft ook dit jaar de volgende:

 

  • 6€/m² vanaf R-waarde 3,5 m²K/W
  • 7€/m² vanaf R-waarde 4,0 m²K/W
  • 8€/m² vanaf R-waarde 4,5 m²K/W

Volgens de webpagina www.vlaanderen.be worden echter enkele premies voor energiebesparende investeringen hervormd en worden deze mogelijk afgebouwd. Dit zal ten vroegste gebeuren op 1 juli 2016. Het gaat om volgende premies:

 

  • Bij na-isolatie van bestaande buitenmuren kan je een subsidie bekomen van 15€/m² bij R-waardes vanaf 2,0 m²K/W.
  • De combinatiepremie blijft voorlopig ook bestaan. Je komt in aanmerking voor deze subsidie indien je gelijktijdig je muren na-isoleert en je ramen vervangt door hoogrendementsbeglazing. De voorwaarden van de premie muurisolatie blijven hierbij bestaan, maar er komt een verhoging van de subsidie van 48€/m² of 60€/m² naargelang de glasvervanging.
  • Voor het plaatsen van zonneboilers is er een subsidie van 550€/m² met een maximum van 2750€ en maximum 50% van de factuur.

Verder blijft in 2016 ook de belastingvermindering voor het  laten plaatsen van dakisolatie gelden. Bij plaatsing door een aannemer kan je een vermindering van 30% van de isolatiekosten op je belastingen bekomen. Hierbij geldt dit jaar een maximum bedrag van 3070€.

 

De isolatienorm die van start ging in 2015, blijft tot 2017 onveranderd. Hierbij worden strafpunten toegekend aan gebouwen met daken die niet voldoen aan de isolatienorm. Bij appartementsgebouwen krijgt elk appartement de strafpunten toegekend indien het gebouw zelf niet voldoet. Deze worden opgenomen in het verplichte Energie Prestatie Certificaat. De isolatienorm is momenteel bepaald op een R-waarde van 0,75 m²K/W. De bepaling van de strafpunten wordt onderverdeeld tussen oppervlakten groter of kleiner dan 16m². Geleidelijk aan zullen meer strafpunten worden toegekend, wat een rechtstreekse invloed kan hebben op de waarde van je huis.

 

Bron: www.vlaanderen.be, www.wonenvlaanderen.be