Over ons | Missie, visie & waarden

Lees hier onder alles over ons bedrijf.

Missie

Wel, het is onze missie om jouw levenscomfort te verbeteren. Élke beslissing die wij bij Dak Plus nemen zal starten vanuit deze krachtige missie. Met onze slogan "we cover Your future!" staat ons team voor je klaar.

Visie

Het is onze visie om de belangrijkste referentie te zijn in de high-end dakramen markt van België, die bekend staat voor de creatie van totaalsferen op een makkelijke en klantvriendelijke manier.”

Waarden

  • Duurzaamheid – Kiezen voor kwaliteit
  • Innovatief – Een knappe oplossing voor elk vraagstuk
  • Vooruitstrevend – Optimalisatie in elke stap binnen het bedrijf
  • Ambitie – Met een energiek team de schouders onder verandering durven zetten
  • Consistentie – Doen wat we beloven

Over Johan Vandebuerie

 

Ik ben begonnen bij stap 1, namelijk VELUX Pro installateur worden. Dat betekent concreet, VELUX dakramen plaatsen 100% conform de plaatsingsvoorschriften die VELUX voorschrijft. Het was voor mij een revelatie. Het verbaasde me hoe weinig van deze voorschriften in het algemeen nageleefd werden. Dat kon anders en beter. Als klant heb je per slot van rekening recht op een perfecte plaatsing en afwerking. Mijn aanpak resulteerde al snel in tevreden klanten en een alsmaar groeiend aantal aanvragen voor het plaatsen en vervangen van VELUX dakramen.

Dat bracht me in 2014 op het idee om een online platform te ontwikkelen waarop onze klanten zelf een volledige offerte kunnen opstellen inclusief plaatsing en een ruime keuze aan VELUX accessoires. De database van onze VELUX calculator bevat ondertussen meer dan 6000 artikelen. Om een nog betere dienstverlening te garanderen startte ik ondertussen ook met een livechat kanaal en een gratis 0800 nummer, zowel voor België als Nederland.

Sinds 2018 kan je ook beroep doen op daglichtadviseurs. Zij komen aan huis en werken samen met jou de meest geschikte oplossing uit. Iedere klant is voor mij koning. Hij heeft recht op de beste oplossingen voor zijn wensen en noden.

Maar ik wil nog veel meer adviseren en inspireren, want een dakraam is veel meer dan een kader en glas. Het is daglicht in je leven, een goed geventileerde kamer, ruimtes waar je aangenaam kan vertoeven, ’s nachts heerlijk kan slapen of elke dag kan genieten van het uitzicht.

Ontwerp Dak Plus logo

 

Als persoon ben ik enorm gefascineerd door de adelaar. Het leven van de adelaar en zijn specifieke kwaliteiten zijn zo uniek dat je er als mens en ondernemer enorm veel levenslessen kan uithalen. De 3 pijlers waar ik het bedrijf op gebouwd heb, zijn: Vertrouwen – Communicatie – Loyaliteit. De adelaar is een atypische vogel die kracht en visie uitstraalt en in vrijheid zweeft op de thermiek van de wind. Als je het logo van dichtbij bekijkt, kan je al deze zaken terugvinden.

Met de slogan “we cover Your future” staan we dagdagelijks met zorg in voor klanten, personeel, vrienden en iedereen die betrokken is in onze onderneming. Benader de ander zoals je zelf behandeld wil worden, is de persoonlijke drijfveer in mijn/onze handel en wandel.

In tijden van recessie en maatschappelijke onverdraagzaamheid willen we als een lichttoren zijn met een duurzame bedrijfsstrategie en met lange termijn oplossingen.

Eerst erkend VELUX partner in België

Onze reis begon in 2000 en in 2016 hadden we een belangrijke ontmoeting met de raad van bestuur van VELUX Denemarken. Dit was het begin van een langdurige en vruchtbare relatie met VELUX, 's werelds toonaangevende merk in dakramen en daglichtoplossingen.

In 2023 markeerde een mijlpaal in onze reis toen we de eer hadden om de CEO van VELUX, Lars Petersson, te ontmoeten. Deze ontmoeting bevestigde onze toewijding aan excellentie en innovatie in de daglichtsector.

We zijn er trots op dat onze langdurige relatie met VELUX heeft geleid tot de erkenning als de allereerste erkende partner in België. Dit is een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en klanttevredenheid.

Duurzaam Ondernemen GR4

Lees meer in het artikel “Beste Duurzaamheidsverslag van België” over hoe we als onderneming de laatste jaren onze weg hebben afgelegd en ontpopt zijn tot marktleider in het installeren van VELUX producten.

Koninklijke eretitel door KIEA

In 2017 ontving Johan Vandebuerie zijn eretitel “Laureaat van de arbeid – Expert” voor zijn onuitputtelijke inzet om meer waardigheid voor het beroep als dakdekker te krijgen binnen de bouwsector. Dankzij innovatieve initiatieven en klantgerichte toekomstvisie en zijn inzet binnen de Confederatie Bouw. Met aandacht voor de groei van de mensen die hem omringen en zijn jarenlange traditie van vakmanschap besloot het Nationaal Organizerend Comité dat deze eer hem toekomt.

Asbestcharter voor dakaannemers

In 2018 schreven OVAM en Vandebuerie Johan de code van goede praktijk en daarnaast de praktische werkmethodes rond het verwijderen van asbest voor dakwerkers en werd voorgesteld op het eerste asbestcongres door Embuild.

Dankzij deze code en leidraad weten dakaannemers precies welke voorzorgmaatregelen ze op de bouwplaats moeten nemen om de verspreiding van asbestvezels tegen te gaan. Het charter borgt de kwaliteit van de aangesloten dakaannemer en biedt vooral ook het richtkader voor een gelijk speelveld. Het biedt de klant-opdrachtgever transparantie in de kosten en veiligheidsmaatregelen bij dakrenovatiewerken. Een commissie zal waken over de naleving van het charter. Klant-opdrachtgevers zullen steeds een actuele lijst van aangesloten dakaannemers kunnen raadplegen.

Over ons VELUX opleidingscentrum RooferAtWork in de Kempen

 

Om de kwaliteit van de plaatsingen te garanderen, zorg ik voor een jaarlijkse opleiding voor al onze vakmannen. Voorheen gebeurde dit bij VELUX in hun training center. Sinds 2014 heb ik echter zelf een opleiding ‘VELUX installeren’ uitgewerkt die met VELUX Belgium zelf is afgetoetst.

Op 2 levensgrote maquettes wordt de volledige installatie nagebootst en besproken. Zo kan ik met zekerheid zeggen dat ook uw VELUX dakvenster door ons opgeleid team met de grootste zorg en kwalitatieve afwerking zal geplaatst worden.

Arbitrage

 

Ondertussen al vele jaren kan je je laten bijstaan door onze zaakvoerder Vandebuerie Johan als onafhankelijke dakramen domeindeskundige in een discussie tussen klant versus aannemer en andersom.

Je kan via de verzoeningscommissie geschillen regelen door rekening te houden met de standpunten van de betrokken partijen, in het kader van een procedure die snel en goedkoop is en slechts een minimum aan formaliteiten vergt. Aan de ene kant is dit makkelijker voor de verschillende partijen, terwijl het aan de andere kant het werk van de rechtbanken verlicht, zonder dat er sprake van is deze laatste te vervangen. Lees hier meer over op onze expertise pagina.

Onze kernwaarde

"Er is geen magische formule voor een geweldige bedrijfscultuur. De sleutel is gewoon om je personeel te behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden."

Johan Vandebuerie

Ons team


Tyson

Installateur

Pieter

Installateur

Robin

Installateur

Chris

Leveringsdienst

Kaye

Web- en grafisch designer

Channy Vermeulen

Daglichtadviseur

Regio: Maastricht, Vlaams-Brabant, Limburg, Brussel

Daniël Vandebuerie

Daglichtadviseur

Regio: Kempen

Johan Vandebuerie

Technisch advies & na-service

Regio: Vlaanderen

Tanja Horemans

Planning & facturatie

Regio: Vlaanderen

Advies nodig?

Onze VELUX experts en adviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden.