VELUX Commercial - Modulaire lichtstraten

Hier vind je een overzicht van al onze VELUX Commercial prefab modulaire lichtstraten, waarmee we je graag van dienst zijn.

Bekijk hier alle Afmetingen en Formaten

Kleur voor standaardafmeting  Standaard formaat​

Kleur voor speciale afmeting  Bijzondere maten, kunnen mogelijk functionele beperkingen met zich meebrengen ​

🞰 Modulehoogte boven 2400 mm wordt alleen geleverd met een extra sterke beglazing.

 Δ Geen zonwering beschikbaar.

⭘ Enkel beschikbaar met open systeemmotor.

 ‡ Niet beschikbaar voor zadeldak.

φ Zonwering dienen te worden voorgemonteerd.

Bekijk hier de meetmethode modules

De afmetingen in breedte en hoogte van de modules worden vastgesteld aan de hand van de buitenbreedte (B) en hoogte (H) van het frame, en niet op basis van de afmetingen van bekleding, gootstukken of beugels.

Modulaire lichtstraten met comfortventilatie voldoen aan de eisen van de geharmoniseerde norm EN 60335-2-103 (2015). Om die reden mogen lichtstraten met comfortventilatie binnen handbereik worden geïnstalleerd, wat betekent binnen 2,5 meter boven het vloeroppervlak (binnen) en grondoppervlak (buiten).

Het is sterk aan te bevelen om de nationale voorschriften te volgen en grondig te onderzoeken of er voor het specifieke beoogde gebruik van het gebouw extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Dit geldt zowel voor de installateur als de gebruiker, om ernstig letsel te voorkomen.

Daarnaast adviseren we dat VELUX zonwering minimaal op een hoogte van 2,5 meter boven vloerniveau (binnen) en grondniveau (buiten) wordt gemonteerd. Als de zonwering op een lagere hoogte wordt bevestigd, dienen de installateur/gebruiker passende veiligheidsmaatregelen te nemen om ernstig letsel te voorkomen. Er zijn geen specifieke instructies of maatregelen beschikbaar om de inherente gevaren van installatie onder 2,5 meter te elimineren.

Het modulair concept

De VELUX Modulaire lichtstraten zijn ontwikkeld volgens een bewezen modulair concept. Alle componenten zijn vooraf gefabriceerd om consistente hoogwaardige kwaliteit, een snelle en eenvoudige montage, en een nauwkeurige pasvorm bij elke installatie te waarborgen. Elke individuele module is ontworpen om gedurende vele jaren optimale prestaties te leveren, zelfs onder de meest uitdagende weers- en klimaatomstandigheden.

Ook voor moeilijk bereikbare installaties hebben we een oplossing.

Heb je vragen over de modulaire lichtstraat van VELUX?

Onze daglichtadviseurs en experts staan klaar om al je vragen hierover te beantwoorden.

Krijg advies van een expert aan huis

Een dakraam vervangen of zelfs je hele woning verbouwen: dat doe je niet iedere dag. Onze VELUX Daglicht Adviseur kan je hierbij helpen, door jouw wensen te vertalen in een goed advies en je te voorzien van een vrijblijvende offerte aan huis.