Onderhoudsprogramma voor jouw VELUX dakraam.

Neem deel aan onze onderhoudscylus en ervaar het volledige potentieel van je dakvensters zonder zorgen voor de toekomst. Jaarlijks contacteren we je voor het plannen van een afspraak. Onze installatietechnieker komt langs en voert deskundig onderhoud uit. Mochten er zich problemen voordoen, dan kunnen we snel en doeltreffend reageren.

Maak een keuze uit volgende pakketten en geniet zorgeloos van je VELUX producten.

Onderhoud van jouw VELUX dakraam

Hieronder geven we jou graag wat advies over hoe je het best jouw VELUX onderhoud.
Door dit advies te volgen zal je langer kunnen genieten van jouw VELUX daglichtoplossing.

Optimale conditie

Het permanente onderhoud van uw houten dakvenster van VELUX is een zeer belangrijk element voor zijn lange levensduur.De vensters worden vandaag geïmpregneerd en volledig behandeld in de fabriek. U kunt ze dus gewoon schoonmaken met water en zeep. Het hout moet minstens om de vier jaar of anders volgens de vermelde vereisten worden behandeld.

Onderhoudsrichtlijnen

Vensters die blootgesteld zijn aan veel hitte, sterk zonlicht en/of een zeer hoge vochtigheidsgraad (bijvoorbeeld in een keuken of een badkamer), moeten echter minstens om de twee jaar worden behandeld.

De kleuren van een VELUX dakraam zijn als volgt:

  • Wit kleur aan de binnenzijde (wit gelakt of polyurethaan) : RAL 9003 - 0500M CMS
  • Grijs kleur aan de buitenzijde (aluminium) : RAL 7043 - 7500M CMS

De beglazing schoonmaken

  • U hebt een wentelend venster (wentelt rond zijn centrale as): Om de buitenruit schoon te maken, uw venster gewoon draaien over 180° en de veiligheidsgrendel vastzetten – onderaan links – om het te blokkeren.
  • U hebt een uitzetvenster (handgreep onderaan): GHL/GHU/GPL/GPU venster: Open gewoon de handgreep onderaan en draai het venster met behulp van de bedieningsstang bovenaan. Zet daarna de twee veiligheidsgrendels onderaan vast om het te blokkeren.
We voorzien onze klanten van een onderhoud service na installatie indien je dit wenst.

Vandebuerie Johan

De luchtfilter schoonmaken

De luchtfilter kan worden verwijderd en schoongemaakt met de gangbare schoonmaakmiddelen. Draai het raam volledig, zet deze in de schoonmaak positie en verwijder dan de filter.

Je kan ook een nieuwe filter kopen in de onderhoudskit ZZZ 220 (oude generatie) en ZZZ 220K (nieuwe generatie).

Het gootstuk schoonmaken


Het schoonmaken van het gootstuk is een essentiële onderhoudstaak om ervoor te zorgen dat regenwater efficiënt wordt afgevoerd. Dode bladeren en ander vuil kunnen zich gedurende het jaar ophopen in het raamframe, wat de natuurlijke waterafvoer belemmert. Om te voorkomen dat deze verstoppingen problemen veroorzaken, is het aan te bevelen om minstens eenmaal per jaar grondig het gootstuk te reinigen.

Veelgestelde vragen over het onderhoud van jouw VELUX dakraam.

1Hoe kan ik de levensduur van mijn VELUX verlengen?
Door regelmatig te ventileren en het dakraam regelmatig te onderhouden zorg je meteen al voor een langere levensduur. Lees zeker ook even ons interessant artikel over verse lucht en daglicht dat boordevol tips en advies zit.
2Hoeveel garantie geeft VELUX?
VELUX Belgium geeft 10 jaar garantie op dakramen. Producten die op zonne-energie werken is er 5 jaar garantie. Toebehoren zoals een verduisterend gordijn heb je 3 jaar garantie. Lees alles op hun website.
3Wat moet ik doen met condens op mijn VELUX dakraam?
Condensvorming op VELUX-dakramen kan een veelvoorkomend probleem zijn, vooral tijdens bepaalde weersomstandigheden. Het ontstaat wanneer de temperatuur van het raamoppervlak lager is dan de dauwpuntstemperatuur van de lucht in de kamer. Dit fenomeen kan leiden tot vochtige ramen en mogelijk zelfs druppelvorming. Lees zeker ook even ons interessant artikel over condensatie op of rond mijn VELUX dakraam dat boordevol tips en advies zit.
4Hoelang gaat een VELUX dakraam mee?
Een VELUX dakraam gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar mee.
5Wanneer kan ik best mijn oud dakraam vervangen?
Dit is een vraag die niet rechtlijnig te beantwoorden is. Dit kan afhangen van veel factoren, foutieve installatie, niet voldoende ventileren, geen onderhoud laten uitvoeren. Best even een technische controle laten doen door een installateur. Maar als de hoeken beginnen te rotten, aanslag tussen beglazing zit, dakraam moeizaam opent zijn dit signalen dat het dakraam vervangen moet worden. Praat hierover met je daglichtadviseur.

Vandebuerie Johan

VELUX Daglichtadviseur


Het is onze missie om jouw levenscomfort te verbeteren.
Élke beslissing die wij bij Dak Plus nemen zal starten vanuit deze krachtige missie.
Met onze slogan "we cover Your future!" staat ons team voor je klaar.

Krijg advies van een expert aan huis

Een dakraam vervangen of zelfs je hele woning verbouwen: dat doe je niet iedere dag. Onze VELUX Daglicht Adviseur kan je hierbij helpen, door jouw wensen te vertalen in een goed advies en je te voorzien van een vrijblijvende offerte aan huis.