VELUX cashback - actie

Kom hier alles te weten over de huidige premies / cashback acties die momenteel actief zijn.

Deze premies kunnen verbonden zijn aan een product (bijvoorbeeld voor een vervanging van een oud dakvenster)
of aan een ruimer programma (isolatiepremie, renovatiepremie, premie voor akoestische isolatie in bepaalde geografische zones, enz.).


Wist je dat?

Dat we je helpen en begeleiden met het invullen van de juiste documenten voor de renovatiepremie.
Vraag zeker aan je daglichtadviseur hoe dit in zijn werk gaat.


Provinciale en gemeentelijke premies

De provinciale en gemeentelijke premies variëren heel sterk. We zullen ze hier dus niet bespreken en raden u aan om rechtstreeks informatie te vragen bij uw provinciale of gemeentelijke administratie. Hou er echter rekening mee dat er soms een verband bestaat tussen de premies: in sommige gemeenten moet u de gewestelijke premie gekregen hebben om een gemeentelijke premie te kunnen aanvragen.


Opgelet: in vele gevallen is een voorafgaande aanvraag vereist. Vraag dus alle nuttige inlichtingen VOOR de uitvoering van de werken!

In het Vlaams Gewest worden de premies in sommige gevallen toegekend door de gas- en elektriciteitsnetbeheerders.


Onderwerp: VELUX vervangen premie, VELUX verbouwpremie 2023, Subsidie VELUX dakramen, VELUX promotie, VELUX cashback, VELUX korting

Volgende werken komen in aanmerking voor de premie ramen en deuren:

  • plaatsen van nieuwe hoogrendementsbeglazing zoals hoogrendementsglas, transparante kunststofplaten (polycarbonaat) of lichtkoepels
  • afbreken en plaatsen van ramen en buitendeuren met hoogrendemenstbeglazing
  • plaatsen van volle buitendeuren
  • afbreken en plaatsen van borstweringen of balustrades bij lage ramen
  • plaatsen van een dakdoorbreking, zoals de dak(vlak)ramen en de lichtkoepels met een U-waarde van maximaal 1,0 W/m²K en de lichtkoker.

 

Overzichtstabel U-waarden VELUX dakvensters

Download hieronder een tabel met alle U-waarden van VELUX dakvensters.

Bekijk de  productiecode op het identificatieplaatje van het venster om de U-waarde van uw product te kennen.

BTW-tarief verlaagd tot 6% voor renovatiewerken

Voor renovatiewerken in woningen van meer dan 10 jaar kunt u, onder bepaalde voorwaarden, genieten van het verlaagde btw-tarief (van 21% naar 6%).

De werken moeten onder meer worden uitgevoerd door een aannemer en ze moeten worden gefactureerd aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder).

Voor meer informatie contacteer de FOD Financiën.

Betaal VELUX-producten met je ecocheques

U kan de cheques gebruiken voor de aankoop van dakvensters voor een hellend dak, rolluiken op zonne-energie en al onze buitenste zonneschermen op zonne-energie van VELUX. Maar u kan ook de installatie ervan te betalen. In het laatste geval moet u een beroep doen op een aannemer die dit betalingsmiddel accepteert.

Opgelet: professionelen (installateurs en verdelers) zijn vrij om al dan niet ecocheques te aanvaarden. Informeer u dus vooraf.

Deze cheques kan u ook gebruiken om houten producten te kopen met PEFC- of FSC-label. Alle hellende dakvensters van VELUX, al dan niet bekleed met een polyurethaanlaag, voldoen aan deze voorwaarde.


Krijg advies van een expert aan huis

Een dakraam vervangen of zelfs je hele woning verbouwen: dat doe je niet iedere dag. Onze VELUX Daglicht Adviseur kan je hierbij helpen, door jouw wensen te vertalen in een goed advies en je te voorzien van een vrijblijvende offerte aan huis.