Is Triple Beglazing Nuttig bij Vervanging van Oude VELUX Dakramen?

Energie score A
Passief Bouwen & Wonen met VELUX
september 25, 2023
Dak Plus VELUX Pro installateur
VELUX Belgium & Partner Dak Plus slaan de handen in elkaar met Pro-Delivery
september 29, 2023
Energie score A
Passief Bouwen & Wonen met VELUX
september 25, 2023
Dak Plus VELUX Pro installateur
VELUX Belgium & Partner Dak Plus slaan de handen in elkaar met Pro-Delivery
september 29, 2023
Triple beglazing nodig voor een vervanging?

Dak Plus | VELUX

Is Triple Beglazing Nuttig bij de Vervanging van Oude VELUX Dakramen of een Volledige Zolderrenovatie?

Wanneer het tijd is om je dakramen te vervangen of een volledige renovatie van uw woning te overwegen, is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over de keuze van beglazing. Een veelvoorkomende overweging is het installeren van triple beglazing in plaats van de traditionele dubbele beglazing. Maar is triple beglazing echt nuttig in deze situaties? Of is er een andere optie die beter past bij jouw situatie? Laten we dit onderwerp nader bekijken.

 

Dubbelglas VS Triple Beglazing

Laten we beginnen met de beglazing:

Dubbelglas

  • Budgetvriendelijk: Laten we eerlijk zijn, dubbelglas is vriendelijk voor je portemonnee. Zowel de aanschaf als de installatie kosten minder dan zijn drielaagse broertje.
  • Redelijke Isolatie: Dubbelglas biedt nog steeds fatsoenlijke thermische isolatie. Het houdt je warm in de winter en koel in de zomer.
  • Condensatiezorgen: Met dubbelglas maak je je minder zorgen over condensatie, vooral als je slimme rolluiken gebruikt om dat probleem in toom te houden.

Triple Beglazing

  • Ultieme Isolatie: Triple beglazing is de kampioen als het om isolatie gaat. Reken op lagere energierekeningen en ultiem comfort.
  • Geluidsvermindering: En het is niet alleen goed met warmte; het houdt ook ongewenst lawaai buiten.
  • Maar de Prijs: Hier komt de maar: het is duurder, in aanschaf en installatie.

Dubbelglas met slimme rolluiken kan goed werken als je je zorgen maakt over condensatie. Triple beglazing biedt superieure isolatie, maar dan ga best slim te werk om ook je dak isolatie aan te pakken.

Isolatiewaarde

Voor de verbouwpremie van de overheid moet de beglazing een R-waarde van Ug 1,1 hebben.  Het dubbelglas heeft een R-waarde van Ug 1,0 en de triple beglazing Ug 0,7.  Dus beide beglazingen voldoen om van de premie te kunnen genieten.(2023)

Berekening

Als we het rekenmachine er even bij nemen komen we al snel op een meerkost per VELUX dakraam met triple beglazing ongeveer op €250.  De geschatte besparing op de energie factuur in stookolie uitgedrukt komt op 5 liter stookolie.  Dat komt neer op €5 per jaar bij huidige energieprijzen of €25 per jaar als de prijzen vijfvoudig zouden stijgen.

Winst

De terugverdientijd voor de meerkost van triple beglazing ten opzichte van dubbelglas is ongeveer 50 jaar (of 10 jaar bij vijfvoudige prijzen). Dit roept vragen op over de kosteneffectiviteit van triple beglazing.

 

Dakrenovatie: Verbetering van de Isolatie

Dus je wilt niet alleen nieuwe ramen, maar je wilt ook het dak aanpakken:

Dakisolatie

  • Het is tijd om te praten over isolatie. Vooral als je dak aan de binnenzijde is afgewerkt, kan een verbetering van de isolatie een energiezuinige en comfortabele woning opleveren.

Ventilatie en Luchtdichting

  • Zorg voor goede ventilatie en voorkom luchtlekken. Dit helpt condensatie te voorkomen en optimaliseert je isolatie.

Energie-audit

  • Overweeg een energie-audit om precies te weten waar je woning verbeteringen nodig heeft.

Berekening

Als we het rekenmachine er even opnieuw bij nemen komen we voor isolatie investering laten we zeggen in 4 cm hennep op een extra kost van €900.  De geschatte besparing per jaar is 42 liter stookolie, wat overeenkomt met €42 bij de huidige energieprijzen of €210 bij vijfvoudige prijzen.

Winst

Extra isolatie lijkt een betere investering met een terugverdientijd van 21 jaar (of 4 jaar bij vijfvoudige prijzen). Het is echter belangrijk op te merken dat de terugverdientijd kan variëren op basis van het isolatiemateriaal dat je gebruikt.

 

Samenvatting

Bij de keuze tussen dubbelglas en triple beglazing en bij het overwegen van dakisolatie is het van groot belang om je specifieke situatie, budget en klimaat in overweging te nemen. Het vermijden van koudebruggen, het optimaliseren van isolatie en het voorkomen van condensatie zijn prioriteiten. Profiteer van professioneel advies om de beste oplossingen voor jouw woning en levensstijl te vinden. Het doel is een gezellig, energiezuinig huis zonder schimmelproblemen.

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons contactformulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: Triple Beglazing, dakraam vervanging, VELUX

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial