De 6 grootste misverstanden die huiseigenaren maken bij VELUX producten

Samenwerking tussen Antwerpse Vliegenramen en Dak Plus
februari 8, 2024
Vervang je oude VELUX dakramen met de VerbouwPremie in 2024
februari 9, 2024
Samenwerking tussen Antwerpse Vliegenramen en Dak Plus
februari 8, 2024
Vervang je oude VELUX dakramen met de VerbouwPremie in 2024
februari 9, 2024
VELUX

Dak Plus | VELUX

De 6 grootste misverstanden die huiseigenaren maken bij VELUX producten

Ontmaskering van Misverstanden bij Huiseigenaren

In deze informatieve verkenning willen we enkele wijdverbreide misverstanden over VELUX producten ontrafelen. Ons doel is om transparantie te bieden, zodat je met vertrouwen kunt overgaan tot het verbeteren van je leefruimte met kennis van zaken. Laten we samen de mythes doorbreken en de ware waarde van VELUX dakramen en toebehoren ontdekken.

Ontdek samen met ons de 6 misverstanden in deze nieuwe blog!

1. Een verduisteringsgordijn is ook zonnewerend!

Veel klanten denken dat een VELUX verduisteringsgordijn ook automatisch dienstdoet als zonnewering. In werkelijkheid zijn er specifieke zonweringsproducten beschikbaar die ontworpen zijn om de zonnestralen te weerkaatsen en de warmte buiten te houden. Het verduisteringsgordijn is gericht op het blokkeren van licht, niet op het weren van zonnewarmte.

2 . Een dakraam gaat niet open als het rolluik naar beneden is!

Een veelgemaakte aanname is dat het VELUX dakraam niet geopend kan worden als het rolluik gesloten is. In feite is het mogelijk om het dakraam te openen met een gesloten rolluik. Dit biedt flexibiliteit en maakt het gemakkelijk om de ventilatie te regelen, zelfs wanneer het rolluik gesloten is.

3. Voor het kuisen van mijn dakraam, hebben ze er bij VELUX toch niet goed over nagedacht!

90% van de eigenaren zijn zich niet bewust van de handige vergrendelingsschuif die aanwezig is om het VELUX dakraam te blokkeren. Deze functie vergemakkelijkt het reinigen van de beglazing aan de buitenkant, waardoor het onderhoud een stuk toegankelijker wordt.

4. Als ik mijn dakraam laat vervangen moeten we ook alles opnieuw schilderen!

Er bestaat vaak de misvatting dat bij het vervangen van een VELUX dakraam, de bestaande afkasting niet behouden kan blijven. In veel gevallen is behoud mogelijk, waardoor renovaties minder ingrijpend worden en de esthetiek behouden blijft. Bij het vervangen van een dakraam hoeft niet per se alles opnieuw geschilderd of behangen te worden, tenzij er schade aan de omringende muur of afwerking optreedt tijdens het vervangingsproces.

5. Triple beglazing is altijd beter bij een vervanging van een oud VELUX dakraam! 

Veel eigenaren geloven dat triple beglazing automatisch superieur is bij het vervangen van dakramen. De keuze tussen dubbele en triple beglazing hangt echter af van verschillende factoren, waaronder isolatiebehoeften en budget. Triple beglazing is niet altijd de universele oplossing.

6. Er zit helemaal geen luchtfilter in mijn VELUX dakraam!

Huiseigenaren realiseren zich niet altijd dat hun VELUX dakraam jaarlijks onderhoud nodig heeft. Regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van raamkozijnen, vervangen van de filter en controle van afdichtingen, verlengt niet alleen de levensduur van het dakraam, maar zorgt ook voor optimale prestaties en energie-efficiëntie.

In conclusie biedt het doorbreken van deze misverstanden over VELUX producten een heldere kijk op de mogelijkheden voor jouw woning. Bij Dak Plus streven we naar transparantie en klantgerichtheid, zodat je met volledige kennis van zaken de beste keuzes kunt maken. 

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons afspraken formulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: Misverstanden, VELUX, Dak Plus

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial