Passief Bouwen & Wonen met VELUX

Moet ik een ventilatieunit van VELUX plaatsen?
Renovatielening met een VELUX ventilatierooster en het EPB verslag
april 6, 2023
Dak Plus VELUX Pro installateur
Is Triple Beglazing Nuttig bij Vervanging van Oude VELUX Dakramen?
september 27, 2023
Moet ik een ventilatieunit van VELUX plaatsen?
Renovatielening met een VELUX ventilatierooster en het EPB verslag
april 6, 2023
Dak Plus VELUX Pro installateur
Is Triple Beglazing Nuttig bij Vervanging van Oude VELUX Dakramen?
september 27, 2023
VELUX Active House

Dak Plus | VELUX

Passief Bouwen & Wonen met VELUX

Binnen de wereld van baanbrekende architectuur draait alles om het realiseren van duurzame, energiezuinige woonoplossingen. Het begrip "passief wonen" staat al geruime tijd centraal en heeft zich ontwikkeld tot een cruciaal thema. Passieve woningen streven naar een uiterst efficiënt energieverbruik, wat niet alleen gunstig is voor onze planeet, maar ook resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen voor huiseigenaren. In dit spannende tijdperk van architectuur, spelen VELUX dakramen een essentiële rol bij het realiseren van deze ambitieuze doelen.

Passief Wonen

Een passieve woning is een meesterwerk van efficiëntie, waarbij gestreefd wordt naar minimaal energieverbruik. Dit wordt bereikt door de combinatie van eersteklas isolatie, luchtdichte constructie, gecontroleerde ventilatie en optimaal gebruik van passieve zonne-energie. Het doel? Een comfortabel binnenklimaat handhaven zonder traditionele verwarming of koelsystemen. Passieve woningen zijn niet alleen energiezuinig, maar dragen ook bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, wat van cruciaal belang is in een wereld waar energiebronnen schaarser worden.

VELUX

Natuurlijk licht en frisse lucht zijn de hoekstenen van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Hier schitteren VELUX dakramen in de wereld van passieve woningbouw. Deze dakramen zijn ontworpen om overvloedig daglicht binnen te laten, waardoor niet alleen de sfeer van de ruimte wordt verbeterd, maar ook het gebruik van kunstmatige verlichting overdag wordt verminderd.

Wat betreft ventilatie bieden VELUX dakramen uitstekende mogelijkheden voor natuurlijke luchtcirculatie. Ze kunnen eenvoudig worden geopend om frisse lucht binnen te laten, wat een gezond binnenklimaat bevordert zonder de noodzaak van mechanische ventilatiesystemen.

VELUX Active House

Stap binnen in de toekomst van duurzaam wonen met de familie Simonsen, pioniers die een jaar lang hun leven hebben gedeeld met Home for Life in Aarhus, Denemarken. Dit gedurfde avontuur maakte deel uit van het baanbrekende Model Home 2020 experiment van de VELUX Groep.

Gedurende een jaar in 2011 hebben zij dit Active House getest om uit eerste hand te ervaren hoe de huizen van morgen in de praktijk functioneren. Nu zijn de resultaten binnen, en ze zijn ronduit verbazingwekkend. Ontdek hier de gegevens van energieproductie, -verbruik, temperatuur en CO2-niveaus van dit innovatieve huis.

 

Oplossing

In onze zoektocht naar energie-efficiëntie en thermisch comfort, introduceert VELUX nu het Driedubbel Beglaasde Dakraam met een indrukwekkende U-waarde van slechts 0,77. Dit gaat verder dan een gewoon dakraam; dit is een technologisch hoogstandje. Met drievoudige beglazing en een extra buitenruit minimaliseert het warmteverlies, waardoor het de ideale keuze is voor lage-energiewoningen en passiefhuizen.

De kenmerken die hier schitteren zijn onder andere:

  • Ongeëvenaarde thermische isolatie
  • Beschikbaarheid in massief dennenhout en wit polyurethaan voor naadloze integratie in elk ontwerp
  • Geluidsabsorptie tot 40 dB, waardoor stilte heerst, zelfs in geluidsgevoelige omgevingen
  • Solar: Aangedreven door een herlaadbare batterij die constant wordt opgeladen door dag- en zonlicht, is deze technologie naadloos geïntegreerd in het venster, met behoud van een gestroomlijnd ontwerp.

Het VELUX Driedubbel Beglaasde Dakraam opent nieuwe mogelijkheden om natuurlijk licht in energiezuinige woningen te brengen, zonder in te boeten aan comfort of stijl.

VELUX Living Places

Ontdek de magie van natuurlijk licht in jouw leefruimtes met Living Places VELUX. In ons nieuwste blogartikel duiken we dieper in de wereld van daglicht en frisse lucht, en laten we je zien hoe VELUX innovatieve oplossingen je huis kan transformeren in een plek waar comfort, gezondheid en welzijn samenkomen. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw leefruimtes kunt omtoveren tot ware oases van licht en leven.

Samenvatting

In de wereld van passieve woningbouw spelen VELUX dakramen een onmisbare rol bij het creëren van gezonde, energiezuinige en comfortabele woonomgevingen. Ze bieden een naadloze combinatie van natuurlijk licht en ventilatie die perfect aansluit bij de kernprincipes van passief wonen. Als je overweegt om een passieve woning te bouwen of te renoveren, is het een verstandige keuze om de voordelen van VELUX dakramen te overwegen voor jouw project. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook een duurzame investering in de toekomst.

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons contactformulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: Passief Bouwen, Architect, VELUX

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial