De Reis van Concept naar Realiteit

Dak Plus VELUX Pro installateur
Enkel de Beglazing of toch Best volledig de VELUX Vervangen?
oktober 7, 2023
Plant een boom met BOS+
Plant een Boom Initiatief met BosPlus
november 28, 2023
Dak Plus VELUX Pro installateur
Enkel de Beglazing of toch Best volledig de VELUX Vervangen?
oktober 7, 2023
Plant een boom met BOS+
Plant een Boom Initiatief met BosPlus
november 28, 2023
Daktent van Dak Plus

Dak Plus | VELUX

De Reis van Concept naar Realiteit: Het Verhaal Achter Onze Zelfontworpen Daktent

In 2017 begon onze opwindende reis naar het ontwerpen van een daktent die niet alleen functioneel zou zijn, maar ook een probleem zou oplossen. Wat begon als een schets op papier, groeide uit tot een volledig ontwikkeld product dat nu klaar is voor productie. In dit artikel nemen we je mee op de reis van concept naar realiteit, waarbij we de hoogte- en dieptepunten delen van het ontwerpproces van onze eigen daktent.

De Inspiratie

Elk goed ontwerp begint met een vonk van inspiratie. Voor ons was het de liefde voor avontuur en de drang naar het ontdekken van ongebaande paden die de basis legde voor onze daktent. We wilden een tent creëren die niet alleen comfortabel was, maar ook gemakkelijk te gebruiken en duurzaam genoeg om de meest uitdagende omstandigheden aan te kunnen.

Weerbericht

Door deze uitvinding is het mogelijk om verder te installeren van het dakraam zonder zorgen het hele jaar door in alle weersomstandigheden.

Het Ontwerpproces

Met de inspiratie in ons achterhoofd begonnen we aan het ontwerpproces. De eerste schetsen waren ruw en vol ideeën die we wilden verkennen. Het was een fase van creatieve vrijheid, waarbij we verschillende vormen, materialen en functies overwogen. Naarmate het ontwerp evolueerde, werden prototypes gemaakt en getest om de praktische aspecten van het ontwerp te beoordelen.

Tijdens het ontwerpproces werden we geconfronteerd met uitdagingen zoals het vinden van het juiste evenwicht tussen gewicht en duurzaamheid, het ontwikkelen van een eenvoudig maar effectief opzetsysteem en het maximaliseren van de binnenruimte. Elk obstakel werd gezien als een kans om te leren en het ontwerp te verfijnen.

Testfase en Feedback

Een cruciale fase in de ontwikkeling was het testen van de prototypes in echte omstandigheden. We testen de daktent op verschillende soorten daken, van daken met natuurleien tot daken met ruwe betonpannen, om de prestaties in verschillende omgevingen te evalueren. Daarnaast verzamelden we waardevolle feedback van onze eigen installatietechniekers om eventuele tekortkomingen aan te pakken en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

We have a dream

De kunst van innovatie ligt in het vermogen om een sprankelend idee te vertalen naar een tastbaar product. Het begint met de vonk van inspiratie, maar het zijn de stappen daarna die de ware creativiteit onthullen van je team. Het vereist niet alleen verbeeldingskracht, maar ook vastberadenheid, doorzettingsvermogen en een bereidheid om obstakels te overwinnen.

Verfijning van het Ontwerp

Gebaseerd op de testresultaten en gebruikersfeedback ging het ontwerpteam terug naar de tekentafel voor verdere verfijning. We werkten aan het optimaliseren van de aerodynamica, het verbeteren van de waterdichtheid en het verfijnen van het interieur voor maximaal comfort. Deze iteratieve aanpak zorgde ervoor dat ons ontwerp steeds beter werd met elke nieuwe versie.

Duurzaamheid en Materialen

Een van onze kernwaarden was duurzaamheid, en dit weerspiegelde zich in de keuze van materialen. We zorgden ervoor dat de daktent werd vervaardigd uit hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen die niet alleen robuust waren, maar ook een minimale impact hadden op het milieu.

Van Concept naar Productie

Na jaren van ontwerpen, testen en verfijnen zijn we verheugd om aan te kondigen dat onze zelfontworpen daktent klaar is voor productie. Het eindresultaat is een harmonie van comfort, functionaliteit en duurzaamheid, verpakt in een uniek ontwerp dat de vrijheid van het buitenleven omarmt.

New World Holy Order

Prototypes zijn vaak de arena waarin ideeën worden getest en soms falen. Een ontwerp dat er op papier perfect uitziet, kan in de praktijk stuiten op onverwachte obstakels. Het kan een kwestie zijn van materiaalkeuze, functionaliteit of gebruikersvriendelijkheid. Elk gebroken prototype vertelt een verhaal van experimenten, aanpassingen en een voortdurende zoektocht naar verbetering.

"If you can dream it, you can do it."

Walt Disney

Samenvatting

De ontwikkeling van onze eigen daktent was een reis vol uitdagingen, ontdekkingen en groei. Van een eenvoudig idee in 2017 zijn we gekomen tot een product dat het avontuurlijk hart aanspreekt. Het is een ode aan de vastberadenheid van ons ontwerpteam en degenen die ons hebben gesteund tijdens deze opwindende reis. De daktent is niet alleen een fysiek product, maar een belichaming van onze passie voor avontuur en het streven naar innovatie. We kijken ernaar uit om dit avontuur te delen met gelijkgestemde avonturiers over de hele wereld.

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons contactformulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: Daktent, VELUX, vervanging

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial