50 jaar VELUX in België

Dak Plus Teambuilding - Over ons
Teambuilding Dak Plus November 2022
december 6, 2022
Asbest op je dak en het plaatsen van een VELUX dakraam?
Asbest op je dak en het plaatsen van een VELUX dakraam?
januari 24, 2023
Dak Plus Teambuilding - Over ons
Teambuilding Dak Plus November 2022
december 6, 2022
Asbest op je dak en het plaatsen van een VELUX dakraam?
Asbest op je dak en het plaatsen van een VELUX dakraam?
januari 24, 2023
50 jaar VELUX in België

Dak Plus | VELUX |

50 jaar VELUX in België

50 jaar VELUX in België

VELUX is een Deens bedrijf dat gespecialiseerd is in dakramen en dakvensters. Het bedrijf is opgericht in 1941 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. In 2022 bestaat het bedrijf dus al 81 jaar, waarvan 50 jaar in België.

In België heeft bijna elk huis op twee een dakraam, waardoor het land de meeste dakvensters per inwoner heeft. Dit maakt België ook de vierde grootste markt voor de VELUX groep. Deze groep heeft in de afgelopen vijftig jaar een grote groei doorgemaakt, van slechts negen werknemers in 1972 naar 87 in 2022. De omzet in 2021 bedroeg bijna 125 miljoen en er zijn ongeveer 7000 installateurs en 2500 verkooppunten.

In de afgelopen jaren is de kwestie van klimaatverandering steeds belangrijker geworden in de hoofden van veel mensen over de hele wereld. Terwijl de aarde blijft opwarmen, is het essentieel dat we stappen ondernemen om onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen om de meest catastrofale gevolgen van de opwarming van de aarde te voorkomen.
Een gebied waar aanzienlijke emissiereducties kunnen worden gerealiseerd, is bij de bouw en exploitatie van huizen en gebouwen. In Europa zijn deze structuren verantwoordelijk voor 36% van de totale uitstoot van het continent, waardoor ze een belangrijk doelwit zijn voor inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
Een bedrijf dat deze uitdaging aangaat, is EFFEKT, een Deens architectenbureau met een missie om duurzamere huizen en gebouwen te bouwen. In een recente toespraak besprak Sinus Lynge, de oprichter van EFFEKT, de inspanningen van het bedrijf om structuren te creëren die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook ontworpen om binnen de grenzen van de hulpbronnen van onze planeet te blijven.
Een van de spannendste projecten waar EFFEKT momenteel aan werkt, is Living Places Copenhagen, een echte experimentele leefomgeving die laat zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaam design. Deze ontwikkeling staat gepland voor volgend jaar en zal een verscheidenheid aan innovatieve technologieën en ontwerpelementen bevatten die gericht zijn op het verminderen van het energieverbruik en de uitstoot.
Bezoekers van Living Places Copenhagen kunnen met eigen ogen zien hoe duurzame woningen en gebouwen gebouwd kunnen worden en leren meer over de voordelen van dit soort constructies. Naast het verminderen van de uitstoot kunnen duurzame woningen en gebouwen bewoners ook geld besparen op hun energierekening en zorgen voor een gezondere en comfortabelere leefomgeving.
Over het algemeen is het duidelijk dat de bouw en exploitatie van huizen en gebouwen een belangrijke bijdrage levert aan onze uitstoot van broeikasgassen. Met de hulp van bedrijven als EFFEKT is het echter mogelijk om structuren te creëren die zowel mooi als duurzaam zijn, waardoor we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en binnen de grenzen van onze planeet kunnen blijven.

"An experiment is better than a thousand expert views."

Villum Kann-Rasmussen | Founder VELUX

 • 1942VELUX Denemarken

  Dit bedrijf werd opgericht door Villum Kann-Rasmussen.
 • 1972VELUX België

  Start van de verkoop van VELUX producten op de Belgische markt.
 • 1981Opening filiaal

  VELUX België opent voor de eerste keer zijn deuren te Waver.
 • 2009Intro platdakvenster

  VELUX past zich aan, aan de nieuwe manieren van leven aan en creëert een plat dakraam.
 • 2016RenovActive

  Renovatieproject van sociale woningen in samenwerking met de gemeente Anderlecht.
 • 202250 jaar VELUX België

  Samen met de kleinzoon Jens Kann-Rasmussen van de VELUX familie heffen we het glas op het 50 jarig bestaan VELUX België.

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons afspraken formulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: 50 jaar, VELUX, Rasmussen

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial