UIA World Congress of Architects – Kopenhagen

Dak Plus VELUX Pro installateur
Dak Plus ontvangt erkenning “VELUX Partner”
oktober 2, 2023
Verzoeningscommissie bouw
Toetreding Verzoeningscommissie Bouw
oktober 3, 2023
Dak Plus VELUX Pro installateur
Dak Plus ontvangt erkenning “VELUX Partner”
oktober 2, 2023
Verzoeningscommissie bouw
Toetreding Verzoeningscommissie Bouw
oktober 3, 2023
UIA-World-Congress-of-Architects-2023-Copenhagen

Dak Plus | VELUX

UIA World Congress of Architects - Kopenhagen

Het was een eer en een opwindende kans om deel te nemen aan het UIA World Congress of Architects in Kopenhagen, Denemarken, op uitnodiging van VELUX Denemarken. Deze reis bood niet alleen een platform voor de uitwisseling van ideeën en ervaringen met enkele van 's werelds meest vooraanstaande architecten en professionals in de bouwsector, maar gaf ook de gelegenheid om enkele van de meest opmerkelijke architectonische en culturele bezienswaardigheden in Kopenhagen te verkennen.

Thema: Duurzaamheid en laat niemand achter

Bij aankomst in Kopenhagen werden we hartelijk verwelkomd door het VELUX-team van België, dat zorgde voor een vlotte aankomst en transport naar het congres.

We werden dadelijk ondergedompeld in een inspirerende atmosfeer van architectonische discussies en ideeënuitwisseling. Een reeks seminars en lezingen bood inzicht in de nieuwste trends en uitdagingen in de architectuur. Hoogtepunten waren onder meer lezingen van gerenommeerde architecten en experts op het gebied van duurzaamheid en innovatieve ontwerpen.

We namen deel aan verschillende interactieve workshops en discussies over actuele onderwerpen in de architectuurwereld. De nadruk lag op duurzaamheid, daglichtontwerp en innovatieve materialen. Deze sessies boden waardevolle inzichten en brachten deelnemers van over de hele wereld samen om ideeën uit te wisselen.

Een blik op de toekomst

Omar Gandhi is de oprichter en hoofdarchitect van Omar Gandhi Architects, een architectenbureau dat in 2010 werd opgericht en momenteel kleine teams heeft in zowel Halifax als Toronto. Hij sprak vooral over zijn ontwerpen met daglicht en eenvoud 

In de beginjaren van het bureau ontvingen ze de Canada Council for the Arts Professional Prix de Rome, werden ze opgenomen in Wallpaper* Magazine's Architects Directory, en werd Omar zelf genoemd als een van de 'Most Influential Canadians' door Monocle Magazine. In 2016 werd Omar gekozen als een van de 'Emerging Voices' door de Architectural League of New York, en in 2018 werd hij benoemd tot de Louis I. Kahn visiting Assistant Professorship in Architectural Design aan de Yale School of Architecture.

Lars Petersson

Tijdens het diner had ik het genoegen om Lars Petersson, de CEO van VELUX, te ontmoeten. Het gesprek begon als een informele kennismaking, maar al snel werden we meegesleept in boeiende discussies over de huidige trends in de bouw- en architectuurwereld, de rol van daglicht in design, en de toekomst van duurzaam bouwen. Het was inspirerend om te zien hoe gepassioneerd Lars was over zijn vakgebied en hoe zijn visie naadloos aansloot bij de waarden van VELUX. Onze gesprekken gaven me inzicht in de toewijding van VELUX aan innovatie en duurzaamheid en bevestigden het belang van samenwerking en kennisdeling binnen de industrie. Het was een waardevolle ontmoeting die mijn perspectief op de branche heeft verrijkt.

Nacht vol Avontuur 

Na een dag vol boeiende seminars en architectonische tours, besloten we om de avond te gebruiken om te ontspannen en te genieten van wat Kopenhagen te bieden had na zonsondergang. Het bleek een geweldige keuze te zijn.

Terugkijkend op deze avond realiseer ik me dat reizen niet alleen draait om het ontdekken van nieuwe plaatsen, maar ook om het delen van speciale momenten met dierbaren. Het was een avond die ons nog dichter bij elkaar bracht en ons herinnerde aan de schoonheid van het leven, zowel in de architectuur van een stad als in de warmte van familiebanden. En met dat gevoel van dankbaarheid vervolgden we onze reis naar het UIA-congres, boordevol inspiratie en energie voor de dagen die nog voor ons lagen.

Bezoek aan Living Places

Tijdens onze reis naar Kopenhagen voor het UIA World Congress of Architects, was er één ervaring die er met kop en schouders bovenuit stak en ons volledig in zijn ban hield: ons bezoek aan "Living Places."

Living Places, een adembenemende tentoonstelling van hoe VELUX de toekomst van gebouwen ziet, het was een ware viering van de kracht van creativiteit, duurzaamheid en de menselijke verbeeldingskracht.

Terwijl we door Living Places wandelden, werden we voortdurend herinnerd aan de kracht van architectuur om onze leefruimte te transformeren en te verbeteren. We voelden ons geïnspireerd door de visies en ideeën die hier werden gepresenteerd en kregen een dieper begrip van de rol van architecten in het vormgeven van onze wereld.

Het bezoek aan Living Places zal voor altijd een hoogtepunt blijven van onze reis naar Kopenhagen. Het herinnerde ons eraan dat architectuur niet alleen een beroep is, maar een bron van inspiratie en verandering.

Dreamteam

Zou graag iedereen willen bedanken voor de onvergetelijke reis.  Met name van het VELUX team Sabine Pauquay, Yves Sottiaux, Joël Sels en de toffe bende van genodigden Aline Branders, Sébasttien Breels, Philippe Coulée, Joost Declercq, Friedl Decock, Lisa de Visscher, Hugues Kempeneers, Paul Kenis, Maider Liaguno, Bernard Mathieu, Tim Peeters, Laurent Schiltz, Bruno Vanbesien, Filip Vanlangenhove, Tanja Horemans en Daniël Vandebuerie 

"I'm not telling you it's going to be easy - I'm telling you it's going to be worth it."

Art Williams

Samenvatting

De architectonische onderdompeling en culturele verkenningen van Kopenhagen voegden een extra dimensie toe aan deze reis. Het was een ervaring die onze visie op architectuur heeft verbreed en ons heeft geïnspireerd om nieuwe hoogten te bereiken in ons vakgebied. We zijn dankbaar voor de uitnodiging van VELUX Belgium en kijken uit naar de implementatie van de inzichten die we hebben opgedaan tijdens dit opmerkelijke congres.

Lees zeker ook het artikel over ons "Verslag Sustainability Awards met eervolle vermelding."

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons contactformulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: Living Places, World Congress of Architects

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial