WinterTips van de vakman

Plant een boom met BOS+
Plant een Boom Initiatief met BosPlus
november 28, 2023
VELUX installateur in Franstalig België
VELUX installateur Franstalig België
december 12, 2023
Plant een boom met BOS+
Plant een Boom Initiatief met BosPlus
november 28, 2023
VELUX installateur in Franstalig België
VELUX installateur Franstalig België
december 12, 2023
VELUX tips

Dak Plus | VELUX

WinterTips van de Vakman

Alles wat Huiseigenaren Moeten Weten over VELUX dakramen.

Kennis en Expertise’. Tips die de komende winter je centen en warmte kunnen besparen.

Of het nu gaat om het kiezen van de juiste dakramen, het onderhouden van je VELUX producten, of het creëren van een comfortabele en energiezuinige leefomgeving, we staan klaar om onze inzichten met jou te delen. Laten we samen ontdekken hoe we jouw huis nog beter kunnen maken op basis van een kwarteeuw aan praktische ervaring. Samen kunnen we werken aan het creëren van een huis dat niet alleen functioneel is, maar ook comfortabel en aangepast aan jouw levensstijl.

6 Tips van de installateur voor een winter zonder zorgen

1. Zonnescherm
Met de winter in aantocht is het belangrijk om aandacht te besteden aan het gebruik van je VELUX dakramen, vooral met betrekking tot het zonnescherm. In de koude maanden kan zich sneeuw ophopen op het raam, en als het zonnescherm is uitgerold, kan dit aan het glas blijven kleven. Dus best niet gebruiken in de wintermaanden en enkel in de zomer, hierdoor verleng je de levensduur van je bestaande zonnescherm.

2. Ventilatieklep
Het sluiten van de ventilatieklep helpt om condensatie te verminderen, vooral wanneer de temperaturen 's nachts dalen. Door de klep te sluiten, minimaliseer je de kans op vochtige lucht die zich op de koude ruit afzet en eventueel tot condensatie leidt. Dit eenvoudige gebaar kan helpen om een gezondere en comfortabelere leefomgeving te behouden, zelfs tijdens de koudste winterdagen.

3. Rolluik
Met de winter in volle gang willen we je graag herinneren aan een belangrijk detail met betrekking tot de levensduur en prestaties van je VELUX rolluik. Het is sterk aan te raden om het rolluik gesloten te houden gedurende de wintermaanden. Sneeuw kan tussen de lagers van het rolluik terechtkomen, waardoor het risico op blokkering toeneemt. Door het rolluik gesloten te houden, minimaliseer je dit risico en behoud je de soepele werking ervan gedurende de hele winter. Bovendien fungeert het gesloten rolluik als extra isolatielaag, waardoor warmteverlies wordt verminderd en je energie-efficiëntie wordt verhoogd..

4. Onderhoud
Om ervoor te zorgen dat je VELUX dakramen optimaal blijven presteren en een comfortabele woonomgeving bieden, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Schone filters dragen bij aan een gezondere binnenlucht en verbeteren de algehele prestaties van het dakraam. Houd de scharnieren soepel door ze regelmatig te smeren met een geschikt smeermiddel.

5. Natte vloer
We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om de dakramen handmatig te sluiten, vooral als je kinderen hebt die hier niet altijd aan denken. Gelukkig is er een moderne oplossing beschikbaar: je kunt je bestaande VELUX dakramen automatiseren met Netatmo. Hierdoor kun je met één druk op de knop of zelfs via je smartphone ervoor zorgen dat je dakramen automatisch sluiten wanneer het begint te sneeuwen of regenen.

6.Ventilatie
Optimale ventilatie is essentieel voor een gezond en comfortabel huis, en je VELUX dakraam kan hier een cruciale rol in spelen. Ontdek een snelle en moeiteloze manier om je volledige woning te ventileren door gebruik te maken van een combinatie van gekruiste ventilatie en het schoorsteeneffect met je dakraam. Benieuw hoe doe dit werkt? Lees dan ook zeker het artikel "Natuurlijke ventilatie voor een goede luchtkwaliteit."

"Tips en advies van een vakman zijn als de sleutels tot een beter huis. Ze ontgrendelen niet alleen deuren naar praktische oplossingen, maar ook naar een thuiservaring die doordrenkt is met vakmanschap en comfort."

Voordelen van een VELUX rolluik

Isolatie en Energiebesparing: Rolluiken fungeren als een extra isolatielaag, waardoor warmteverlies wordt verminderd in de winter en warmte wordt buitengehouden in de zomer. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen gedurende het hele jaar.

Temperatuurregulatie: Door de isolerende eigenschappen helpen rolluiken bij het handhaven van een constante en comfortabele temperatuur in je huis, ongeacht de weersomstandigheden.

Privacy: Rolluiken bieden privacy, vooral in bovenverdiepingen of slaapkamers met dakraam. Ze zorgen ervoor dat nieuwsgierige blikken worden buitengesloten terwijl je nog steeds kunt genieten van natuurlijk licht.

Geluidsreductie: Rolluiken dienen als een barrière tegen geluidsoverlast van buitenaf, waardoor je een rustigere en vredigere leefomgeving creëert.

 

Wijsheid van de Vakman

Als gepassioneerde dakraam installateur delen we graag onze ervaringen en inzichten met je om jullie thuiservaring te verbeteren. Door de jaren heen hebben we talloze vragen beantwoord en uitdagingen aangepakt die huiseigenaren tegenkomen bij het kiezen, installeren en onderhouden van hun dakramen. Deze blog is onze manier om die opgedane kennis te delen, zodat nog meer mensen kunnen profiteren van doordachte oplossingen.

Of het nu gaat om het maximaliseren van natuurlijk licht, het oplossen van ventilatie-uitdagingen, of het kiezen van de juiste accessoires, hopen we dat deze tips je zullen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen voor jouw huis. 

CO-vergiftiging voorkomen met VELUX ACTIVE with NETATMO

VELUX ACTIVE is een all-in-one oplossing die zorgt voor een goede luchtkwaliteit en comfortabele temperatuur in de slaapkamer.

Lees zeker ook het artikel "Plant een boom Initiatie met Bos+"

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons afspraken formulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: Tips, Advies, VELUX, installateur

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial