De 10 meest gestelde vragen over VELUX dakvensters?

Gekoppelde VELUX dakramen
Bestaande dakkapel vervangen door VELUX dakramen
februari 5, 2024
Warmtebeeldcamera
Een Diepgaande Analyse van VELUX Dakramen met een Warmtebeeld
februari 8, 2024
Gekoppelde VELUX dakramen
Bestaande dakkapel vervangen door VELUX dakramen
februari 5, 2024
Warmtebeeldcamera
Een Diepgaande Analyse van VELUX Dakramen met een Warmtebeeld
februari 8, 2024
Veel gestelde vragen over VELUX dakramen

Dak Plus | VELUX

De 10 meest gestelde vragen over VELUX dakvensters?

Op basis van alle internet opzoekingen, kunnen we je de top 10 VELUX dakvensters vragen voor je ontrafelen.

Of je nu overweegt om een nieuw dakvenster te installeren of gewoon meer wilt weten over het optimaliseren van natuurlijk licht in jouw leefruimte, wij hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen voor je samengesteld. Ontdek de wereld van VELUX dakvensters, van technische specificaties tot praktische tips voor onderhoud. Laat ons samen duiken in de veelvoorkomende vragen die vaak opkomen bij mensen die op zoek zijn naar verhelderende oplossingen voor hun huis. Leer en ontdek met ons de 10 meest gestelde vragen over VELUX dakvensters!

Ontdek de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen online in onze nieuwe blog!

1. Welk type VELUX dakraam heb ik?

Om het type VELUX dakraam te achterhalen, zoek naar het typeplaatje dat zich bevindt op de bovenkant van de raamvleugel of op de zijkant van het kozijn.

2 . Wat is de levensduur van mijn VELUX dakraam?

De levensduur van een VELUX dakraam is gemiddeld 20 tot 25 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals onderhoud en klimaatomstandigheden.

3. Is VELUX Belgisch? 

Nee, VELUX is een Deens bedrijf, opgericht in 1941, gespecialiseerd in dakramen en dakvensters.

4. Als ik mijn dakraam laat vervangen moeten we dan ook alles opnieuw schilderen of behangen?

Niet noodzakelijk. Bij het vervangen van een dakraam hoeft niet per se alles opnieuw geschilderd of behangen te worden, tenzij er schade aan de omringende muur of afwerking optreedt tijdens het vervangingsproces.

5. Wat kost het om een VELUX dakraam te laten plaatsen? 

De kosten voor het laten plaatsen van een VELUX dakraam variëren, afhankelijk van factoren zoals het type dakraam, de complexiteit van de installatie en eventuele bijkomende afwerkingen. Het is raadzaam om een offerte op maat aan te vragen bij een installatiebedrijf.

6. Kan mijn rolluik of binnengordijn overgeplaatst worden op mijn nieuw VELUX dakraam? 

Ja, in de meeste gevallen kunnen rolluiken worden overgeplaatst naar een nieuw VELUX dakraam, zolang de afmetingen en het type compatibel zijn. Binnengordijnen van de oude generatie passen niet op nieuwe dakramen. Het is raadzaam om dit te bespreken met een professional voor de installatie.

7 . Wat is het verschil tussen een VELUX polyurethaan afwerking en PVC afwerking van FAKRO?

Het belangrijkste verschil tussen de VELUX polyurethaan afwerking en de PVC afwerking van FAKRO ligt in het materiaal. VELUX gebruikt polyurethaan, terwijl FAKRO PVC gebruikt voor hun dakramen. Beide materialen zijn duurzaam en onderhoudsarm, maar de keuze kan afhangen van persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften.

8 . Welke kleur heeft een VELUX dakraam aan de buitenkant?

Standaard hebben VELUX dakramen aan de buitenkant een antraciet aluminium afwerking. Wit kleur aan de binnenzijde (wit gelakt of polyurethaan) : RAL 9003 - 0500M CMS en Antraciet kleur aan de buitenzijde (aluminium) : RAL 7043 - 7500M CMS

9 . Kan ik enkel het glas vervangen van mijn oude VELUX dakraam?

Neem contact op met ons voor advies als je de beglazing van de eerste 2 generaties wilt vervangen, aangezien VELUX deze mogelijk niet meer levert van de modellen voor 2001. Voor de laatste 2 generaties kunnen kan je zorgeloos de beglazing vervangen.

10 . Waar kan ik de afmetingen vinden van mijn dakraam?

De afmetingen van je dakraam zijn te vinden op het typeplaatje, meestal geplaatst op de bovenkant van de raamvleugel of op het kozijn van het dakraam.

In samenvatting biedt deze verkenning van de 10 meestgestelde vragen over VELUX dakvensters waardevolle inzichten voor woningverbetering. Van het kiezen van het juiste type dakraam tot kostenoverwegingen en onderhoudsaspecten, bieden deze antwoorden helderheid. Zo kun je met vertrouwen en kennis genieten van de voordelen van natuurlijk licht in jouw leefruimte.

Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ons dit dan zeker weten.

Dit kan via ons afspraken formulier of telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.Onderwerp: tips, VELUX, Google

Sharing is caring

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial