Het vervangen van een dakraam is een praktische en vaak noodzakelijke klus om de levensduur en functionaliteit van je dak te behouden. Of het nu gaat om een beschadigd dakraam, verouderde materialen of een upgrade naar een energiezuiniger model, het proces vereist zorgvuldige planning en uitvoering.

Allereerst is het belangrijk om het juiste dakraam te kiezen dat past bij de stijl van je woning en voldoet aan je specifieke behoeften. Er zijn verschillende soorten dakramen beschikbaar, zoals tuimelramen, uitzetramen. Het vervangen van een dakraam vergt precisie en aandacht voor detail, maar het resultaat zal niet alleen de esthetiek van je woning verbeteren, maar ook bijdragen aan een betere isolatie en energie-efficiëntie.

Is het nodig om je VELUX dakraam te vervangen?

Is jouw VELUX dakraam meer dan 20 jaar oud, overweeg dan om het te vervangen. Een nieuw VELUX dakraam met standaard Energy & Comfort beglazing biedt tot 2 x betere thermische isolatie, heeft 10% meer glasoppervlakte en dempt het geluid

VELUX dakraam voor 2001

Isolatie in de winter

Comfort in de zomer

Glasoppervlakte

Geluidsisolatie

Demping van de regen

Hagelbestendigheid

Onderhoudsgemak

VELUX dakraam nieuwe generatie

2x beter isolerend

60% minder opwarming

10% meer glasoppervlak

2x minder geluid

Optie voor extra demping

3x resistenter

Easy-to-clean-systeem

Twijfel je of je jouw oude dakramen wel moet vervangen?

BTW-tarief verlaagd tot 6% voor renovatiewerken

Voor renovatiewerken in woningen van meer dan 10 jaar kunt u, onder bepaalde voorwaarden, genieten van het verlaagde btw-tarief (van 21% naar 6%).

De werken moeten onder meer worden uitgevoerd door een aannemer en ze moeten worden gefactureerd aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder).

Veelgestelde vragen over het vervangen van jouw VELUX dakraam.

1Hoe kan ik de levensduur van mijn VELUX verlengen?
Door regelmatig te ventileren en het dakraam regelmatig te onderhouden zorg je meteen al voor een langere levensduur. Lees zeker ook even ons interessant artikel over verse lucht en daglicht dat boordevol tips en advies zit.
2Hoeveel garantie geeft VELUX?
VELUX Belgium geeft 10 jaar garantie op dakramen. Producten die op zonne-energie werken is er 5 jaar garantie. Toebehoren zoals een verduisterend gordijn heb je 3 jaar garantie. Lees alles op hun website.
3Wat moet ik doen met condens op mijn VELUX dakraam?
Condensvorming op VELUX-dakramen kan een veelvoorkomend probleem zijn, vooral tijdens bepaalde weersomstandigheden. Het ontstaat wanneer de temperatuur van het raamoppervlak lager is dan de dauwpuntstemperatuur van de lucht in de kamer. Dit fenomeen kan leiden tot vochtige ramen en mogelijk zelfs druppelvorming. Lees zeker ook even ons interessant artikel over condensatie op of rond mijn VELUX dakraam dat boordevol tips en advies zit.
4Hoelang gaat een VELUX dakraam mee?
Een VELUX dakraam gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar mee.
5Wanneer kan ik best mijn oud dakraam vervangen?
Dit is een vraag die niet rechtlijnig te beantwoorden is. Dit kan afhangen van veel factoren, foutieve installatie, niet voldoende ventileren, geen onderhoud laten uitvoeren. Best even een technische controle laten doen door een installateur. Maar als de hoeken beginnen te rotten, aanslag tussen beglazing zit, dakraam moeizaam opent zijn dit signalen dat het dakraam vervangen moet worden. Praat hierover met je daglichtadviseur.
6Als ik mijn dakraam vervang, heb ik dan schade aan mijn binnenafwerking?
In 95% van de vervangingen die we doen, kunnen we het dakraam vervangen zonder aan de binnenafwerking te moeten komen. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken.

Wil je graag een offerte ontvangen voor het vervangen van jouw dakraam? 

Vul dan onderstaande checklist in en we bezorgen je zo spoedig mogelijk een offerte!

Voor onderstaande checklist gaan we volgende foto's ook van je vragen:

Foto van het identificatieplaatje op jouw VELUX

Foto van de kamer(s) langs binnen

Foto van jouw dakra(a)m(en) langs de buitenzijde.

Foto van jouw trap.


TIP: Te veel foto's bestaat niet voor ons!

 

Kan je niet wachten en wil je zelf jouw project al voorstellen?
Vul dan onderstaande checklist in.