VELUX Pro Dak Plus

Wij helpen je graag bij het ontwerpen van jouw project

Heb je een project in gedachte maar weet je niet waar te beginnen?
Onze daglicht adviseurs kunnen je helpen bij jouw ideeën om te zetten in realiteit, van eerste gedachte tot en met de installatie.
 • Vertel ons jouw wensen

  Om jou te kunnen helpen bij het vinden van de beste daglichtoplossing voor jouw woning, willen we wat meer weten over jouw project. Ga aan de slag om onderaan deze pagina een kort formulier in te vullen waarin je jouw project beschrijft.
 • Ontdek onze oplossingen

  Verken hier alvast onze realisaties en als je afbeeldingen en plattegronden van jouw ruimte hebt mag je ze altijd uploaden via het formulier.
 • Krijg persoonlijk advies

  Jouw persoonlijke daglicht adviseur zal jou opbellen om ervoor te zorgen dat we jouw project goed begrijpen en om een geschikt moment te vinden om bij jou langs te komen om jouw project te bespreken.
 • Installatie van jouw project

  Wanneer je een keuze hebt gemaakt en je jouw offerte goedgekeurd hebt, bestellen wij alle materialen. Vervolgens neemt onze planning contact met jou op om een datum te prikken voor installatie. Ons ervaren team komt bij je langs om jouw project te realiseren.
Welk VELUX laat ik plaatsen in een woonkamer?
Gekoppelde dakramen laten plaatsen voor een slaapkamer
Welk VELUX Dakraam kiezen voor een badkamer?
VELUX 3-in-1

Laat je begeleiden door onze experts

Deel een aantal gegevens over jou en je project en we zorgen dat je in contact komt met één van onze adviseurs.
Deze adviseur zal je project komen bekijken en zal je gratis advies geven en een vrijblijvende offerte opmaken.
Vul het formulier in om een vrijblijvende offerte te ontvangen.
Alle velden met een * zijn noodzakelijk om uw verzoek efficiënt te kunnen afhandelen.

Veelgestelde vragen

1Welk dakraam formaat kan ik best kiezen voor mijn kamer?
De grootte van je vloeroppervlakte bepaalt de grootte van je dakraam. In een ruimte zonder andere dakramen geldt dat het raamoppervlakte 10% van het vloeroppervlakte moet zijn. Met deze richtlijn is het makkelijk te bepalen voor welke dakraam maat je moet kiezen, als je voldoende lichtinval wilt krijgen.
2Uit welk bedieningssystemen kan ik kiezen voor mijn dakraam bij VELUX?
VELUX biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende openingswijzes en een mogelijke automatisatie van het dakvenster. Bij manuele dakvensters kan je kiezen tussen het wentelend dakvenster dat jarenlang de standaard was binnen het gamma. Om echter een groter panoramisch zicht te bekomen is er nu ook de mogelijkheid om te kiezen voor het traploos uitzetbaar dakvenster. Dit dakvenster is tevens ook wentelend te openen. Bij het plaatsen van een dakvenster op een moeilijk bereikbare plaats, opteer je best voor de geautomatiseerde versie van het VELUX dakvenster. Hierbij kies je voor een INTEGRA dakvenster op netstroom of op zonne-energie dat je met de bijgeleverde afstandsbediening makkelijk kan openen en sluiten.
3Is een polyurethaan afwerking beter dan een houten afwerking?
De binnenafwerking van de VELUX dakvensters kunnen besteld worden in zowel de traditionele houten afwerking in kleurloze vernis, als in de onderhoudsvriendelijke en vochtbestendige polyurethaan afwerking met witte laklaag. Deze wordt aangeraden in vochtige ruimtes. Sinds 2016 is het gamma uitgebreid waardoor je verder ook kan kiezen voor de wit gelakte houten afwerking. De polyurethaan afwerking heeft het grote voordeel dat het onderhoudsvrij is.
4Als ik voor een witte binnenafwerking kies is mijn dakraam dan ook wit aan de buitenkant?
Neen, het aluminium aan de buitenzijde heeft steeds de kleur antraciet met RAL 7043 - 7500M CMS.
5Moet ik best triple beglazing voor mijn VELUX dakraam bestellen of is dubbel beglazing voldoende?
Dit wordt bepaald door verschillende factoren. Maar de belangrijkste is de isolatiewaarde van het dak. In renovatie zullen we 95% adviseren voor dubbel beglazing. Triple beglazing raden we meestal aan voor passief woningen. Meer is niet altijd beter, en kan zelf condens problemen creëren omdat er een koude brug ontstaat tussen het dakraam en de dakopbouw.
6Wat is het verschil tussen VELUX of Fakro?
Het grootste verschil tussen VELUX en Fakro is dat bij Fakro dakramen de handgreep aan de onderkant zit en bij VELUX aan de bovenkant.
7Wat is de levensduur van een VELUX dakraam?
De levensduur van een VELUX dakraam is afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de materialen, de installatie en de verzorging. Gemiddeld kan een VELUX dakraam tussen de 20 en 30 jaar meegaan. Een regelmatige inspectie en onderhoud kunnen de levensduur verlengen.
8Hoe kun je zien hoe oud een Velux dakraam is?
Open uw dakvenster en zoek het identificatieplaatje. De code met drie letters is het type dakvenster, de cijfers die erna komen zijn de maatcode.
9Hoe lang duurt het om een dakraam te plaatsen?
Een dakraam is meestal binnen 4 uur al geplaatst. Soms is de plaatsing iets complexer, maar het duurt gemiddeld nooit langer dan twee dagen.
10Is dit advies kosteloos?
We hebben de ambitie om je als klant naar de beste oplossing volgens budget en wensen te adviseren. We rekenen geen kosten aan voor deze begeleiding.
11 Is VELUX Belgisch?
VELUX is een Deens bedrijf dat gespecialiseerd is in dakramen en dakvensters. Het bedrijf is opgericht in 1941 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. In 2022 bestaat het bedrijf dus al 81 jaar, waarvan 50 jaar in België.
12Kan ik premies of subsidies krijgen voor het vervangen van mijn VELUX dakraam?
U kunt een premie krijgen tot 50% van de investering. De maximale premie bedraagt 5.500 euro. Lees meer over de verbouwpremie

Heb je nog andere vragen? Stel ze gerust aan onze Experts.