Close

Dakwerken Dak Plus

Laat nu je dakwerken in Geel en Westerlo uitvoeren door Dak Plus !

Dak Plus treedt op als vakman en vertrouwenspersoon die u begeleidt doorheen het hele dakproject. Dit uiteraard volledig op maat van uw budget en wensen. Dakwerken is onze passie!

Zonnepanelen

Dak Plus biedt u een totaalservice gaande van planning en administratie tot oplevering van uw zonne-installatie.

 

“Haal de zon in huis” met Dak Plus !

Zonlicht kan direct in elektriciteit worden omgezet met behulp van zonnepanelen. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere kleine zonnecellen die met elkaar zijn verbonden. Onder invloed van de zonne-energie ontstaat een elektrische spanning in de zonnecellen. De zonnestroom die die daardoor opgewekt wordt, kan via een omvormer in de meterkast direct worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Schijnt de zon een dagje niet, dan gebruikt u gewoon de elektriciteit van uw energiebedrijf. Comfortabel en goed voor het milieu!

 

Bij een zonnestroominstallatie wordt gerekend met het piekvermogen: het maximale elektrische vermogen dat de installatie kan leveren. Het wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Per 100 Wp levert een zonnestroominstallatie per jaar ongeveer 80 kilowattuur aan elektriciteit.

 

Onderhoudscontract

 

Het onderhoud komt neer op het controleren of er geen hardnekkig vuil op de panelen is gekomen en één maal per jaar komen we een osmose reiniging van uw zonnepanelen doen.  Vraag naar uw onderhoudscontract, steeds op maat!

 

 

TopIs een bouwvergunning nodig voor zonnepanelen?

In een gewone woonzone is geen bouwvergunning vereist…

  • voor het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen op een plat dak
  • voor het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen op een hellend dakvlak, tot een maximum van 20% van de oppervlakte van het dakvlak.

 

Is een verlaagd BTW-tarief, geldig bij renovatie?

Voor nieuwbouwwoningen is een BTW-tarief van 21% van toepassing. Een woning renoveren kan aan een BTW-tarief van 6% (woningen vanaf 5 jaar oud)

Deze maatregel is ook interessant voor energiebesparende maatregelen: plaatsing van isolatie, zonneboiler, fotovoltaïsche zonnepanelen, vervangen van centraleverwarmingsketel…

Om van het BTW-tarief van 6% te kunnen genieten, moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:

 

  • Het gaat over een woning omvormen, renoveren, verbeteren, herstellen en onderhouden.
  • Reinigingswerken, zoals het schoonmaken van ramen, zijn uitgesloten.
  • Het moet gaan om een privé-woning. Kantoorgebouwen en winkels komen niet in aanmerking.
  • De werken moeten worden uitgevoerd door een geregistreerd aannemer.
  • Je moet de aannemer een attest afleveren waarin je verklaart dat de woning ouder is dan 5 jaar en dat ze voor privé doeleinden wordt gebruikt.