Close

Dakwerken Dak Plus

Laat nu je dakwerken in Geel en Westerlo uitvoeren door Dak Plus !

Dak Plus treedt op als vakman en vertrouwenspersoon die u begeleidt doorheen het hele dakproject. Dit uiteraard volledig op maat van uw budget en wensen. Dakwerken is onze passie!

Zonnecollector

Hoe zit dit nu met een zonneboiler of collector van de zon?

TopZonnecollector

Het principe van een zonnecollector is eenvoudig: wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt, wordt het warm. Een zonnecollector is over het algemeen een oppervlak met buizen van metaal, waar een vloeistof doorheen stroomt die de opgenomen warmte afvoert. Er zijn veel verschillende typen zonnecollectoren.

 

Mono

 

 

Een zonneboiler met externe naverwarming passen we voornamelijk toe in bestaande woningen. We plaatsen dan een Mono-opslagvat, waarin het sanitair water zal worden (voor) verwarmd door de zon.
Het naverwarmingstoestel: een klassieke door cv indirect gestookte boiler, elektrische boiler, gasboiler of thermisch modulerend doorstroomtoestel, zal zorgen voor de naverwarming.

 

 

 

Duo

 

 

In één boiler wordt het water onderaan door de zon opgewarmd en, bij onvoldoende zonlicht, bovenaan verder op de gewenste temperatuur gebracht door een CV-ketel (solo).
De IZEN duo-boiler wordt dikwijls geplaatst bij een nieuwbouw of bij vervanging van een oude cv-installatie. Op deze manier bespaar je de aankoop van een tweede boiler bij je nieuwe CV-ketel (solo).

TopTerugloopprincipe

Telkens er ‘zonnewarmte’ gemeten wordt in de zonnecollector zal er vloeistof door een energiezuinig pompje rondgepompt worden doorheen de collector, om er warmte op te nemen en deze ter hoogte van het opslagvat weer af te geven aan het sanitaire water.
Bij onvoldoende lichtaanbod, of wanneer het opslagvat de 80°C bereikt heeft, zal het pompje niet werken en is er in de collector op het dak en in de leidingen heen en terug, enkel nog lucht. Op die manier is er nooit kans op bevriezing of oververhitting.

TopSubsidies

De Vlaamse overheid verhoogt de premies voor zonneboilers aanzienlijk.
Het gaat om bijna een verdrievoudiging! (van 200€ naar 550€ per m²)

 

De Vlaamse regering heeft een reeks maatregelen goedgekeurd om energiebesparende ingrepen in woningen te stimuleren. Zo wordt de renovatiepremie voor isolerende ramen verhoogd en gaat ook de premie voor zonneboilers omhoog. De verhoging van de premies zou dit jaar zo’n 12 miljoen euro kosten. Dat heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche bekendgemaakt.
We vullen al de nodige aanvraag documenten voor u in!