Close

Dakwerken Dak Plus

Laat nu je dakwerken in Geel en Westerlo uitvoeren door Dak Plus !

Dak Plus treedt op als vakman en vertrouwenspersoon die u begeleidt doorheen het hele dakproject. Dit uiteraard volledig op maat van uw budget en wensen. Dakwerken is onze passie!

Natuurleien en tegelpannen

Als bedrijf werken we reeds jaren met Rathcheck schiefer en we zijn erkend plaatser van deze natuurleien van Duitsland. Vakmanschap is meesterschap.

TopNatuurleien

Leisteen is een natuurlijk product. Het resultaat van een lang geologisch proces. Niet elke gebeurtenis heeft dezelfde geologische omstandigheden. Leisteen is een steen met natuurlijke kleur variaties en verschillende oppervlakte structuren. Zijn architectonische veelzijdigheid, samen met zijn weerstand, maken de natuurlei als bouwstof heel uitmuntend.

TopLeisteen en leisteen is niet hetzelfde!

Waarom dit zo is, even een blik op het maken van de leisteen. In de eerste plaats als een fijne klei slip wordt afgezet op de zeebodem en gestold in slijksteen, de leisteen ontstond ca. 400 miljoen jaar geleden tijdens de daaropvolgende bergvorming onder druk en hoge temperaturen door omzetting van de slijksteen.

 

Alleen waar een aantal verontreinigende stoffen, zoals kalk, koolstof, zwavel, of oxideerbare ertsen werden overspoeld en een optimale druk en temperatuur omstandigheden heersten, was er een goede leisteen, die geschikt is voor dak-en wandbekleding. Daarom is het belangrijk voor offertes en orders de parameters van kwaliteit te onderscheiden. Moderne en efficiënte productiemethoden in de leisteen mijnen en de nieuwe installatie technieken maken het vandaag de dag mogelijk dat iedereen weer een leien dak of een lei-muurbekleding kan veroorloven.

TopUitvoering

Bij de start van de werken worden alle bakken met leien manueel gesorteerd op dikte en gemengd. Voordat de leidekker de leien plaatst, moeten de leien visueel goedgekeurd zijn. Het vakmanschap is vereist bij dit soort dakbedekking, in Duitsland is het trouwens een erkende ambacht. Als bedrijf werken we reeds jaren met Rathcheck schiefer en we zijn erkend plaatser van deze natuurleien van Duitsland. Vakmanschap is meesterschap.

 

 

Rechthoekige dubbele dekking

Decoratieve dekking met octogones

Decoratieve dekking met coquettes

Decoratieve dekking met visschaal

Oude Duitse dekking

TopTegelpannen uit kleideeg

De tegelpannen uit gebakken aarde worden bekomen door het vormen, drogen en bakken van een kleiig deeg. Zij beantwoorden aan NBN EN 1304 (1998) en zijn drager van een Butgb-, EUtgb-certificaat en/of het BENOR keurmerk. Zij worden door de fabrikant minstens 30 jaar gewaarborgd op hun vorstvastheid.

TopTegelpannen uit microbeton

De tegelpannen uit microbeton beantwoorden aan NBN B 41-001 en NBN EN 490 (1994). Zij zijn drager van een BUtgb-, EUtgb-certificaat of het BENOR-keurmerk en worden door de fabrikant 30 jaar gewaarborgd op hun vorstvastheid. De microbeton tegelpannen zijn in de massa gekleurd door toevoeging van metaaloxiden, waarbij het uitzicht van de panoppervlakte overeenstemt met de kleur van het in de massa gekleurd panlichaam. De beeldzijde van de pan is afgewerkt met een krasbestendige beschermlaag tegen het uitbloeien van niet-gebonden kalk en ter bevordering van de kleurstabiliteit van de pan.

TopMooi, maar duur(zaam)

Tegelpannen in gebakken aarde of in betonachtige materialen. Beiden geven ze dezelfde perfecte afwerking op het dak. Beton- of materialen met beton erin verwerkt zijn echter ruwer en poreuzer dan gebakken aarde en opmerkelijk gevoeliger voor mosvorming. Voordeel van deze laatste is hun prijs : betonnen tegelpannen zijn goedkoper.

TopKleurverschillen tegengaan bij tegelpannen

Als je verschillende dozen of paletten met tegelpannen koopt, kan het zijn dat er sprake is van kleine kleurverschillen. Om te voorkomen dat deze kleurverschillen opvallen eens de tegelpannen geplaatst zijn doe je er goed aan om de pannen van de verschillende verpakken te vermengen onder elkaar.

TopGeschrankte plaatsing van tegelpannen

Tegelpannen moeten geschrankt geplaatst worden oftewel deels over elkaar. De lengte-overlap is afhankelijk van de dakhelling waarop de tegelpannen geplaatst worden. Hoe kleiner de dakhelling is, hoe meer de tegelpannen elkaar moeten overlappen. Dankzij de onderlinge overlapping bieden tegelpannen een grote regen- en winddichtheid.