Close

Dakwerken Dak Plus

Laat nu je dakwerken in Geel en Westerlo uitvoeren door Dak Plus !

Dak Plus treedt op als vakman en vertrouwenspersoon die u begeleidt doorheen het hele dakproject. Dit uiteraard volledig op maat van uw budget en wensen. Dakwerken is onze passie!

Gevelbekleding

Dak Plus plaatst een uitgebreid assortiment van gevelbekleding en gevelisolatie. Om koudebruggen te vermijden wordt er gewerkt met een aangepast plaatsingssysteem.

 

Een oudere muur verbergen, muren naisoleren of gewoon uit esthetische overwegingen. Gevelbekleding biedt een oplossing aan heel wat voorkomende situaties bij zowel nieuwbouw als renovatie. Maar hoe gaat u te werk? We leggen je graag de verschillende mogelijkheden even uit.

 

TopKoudebruggen vermijden

Een koudebrug is een onderbreking in de isolatie waardoor warmte kan verloren gaan. Koudebruggen moeten zo goed mogelijk vermeden worden. Wanneer je gevelisolatie plaatst, moet hiermee rekening gehouden worden. Dak Plus werkt met een omgekeerde opbouw. Zo worden eerst PUR of PIR-platen met afstandsschroeven bevestigd tegen de muur. Daarboven wordt de onderdakfolie voor gevel bevestigden dit geheel wordt met vertikale latten vastgezet.

 

Het voordeel aan dit systeem is dat de volledige muur ononderbroken geïsoleerd is waar voorheen de latten rechtstreeks tegen de muur voor koudebruggen zorgden.

 

Wist je dat…

…er ook premies zijn voor naisoleren van buitenmuren? Kijk snel even hier!

…je nog meer terugkrijgt als je gelijk je ramen vervangt door een betere beglazing? Kijk hier!
 

TopKeuze van de gevelbekleding

Bij het plaatsen van gevelbekleding zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. We zetten de meest voorkomende even op een rij:

 

Kunstleien of natuurleien

Leien zijn de meest bekende soort van gevelbekleding. Toch hoeft een gevel in leien niet oubollig te zijn. De verschillende dekkingen en de mogelijkheden in kleur bij kunstleien kunnen voor een strak en modern geheel zorgen. Kunstleien zijn vervaardigd uit vezelcement en gaan 20 tot 30 jaar mee. Ze zijn sinds vele jaren volledig asbestvrij.

 

Dakwerken Dak Plus Bodemkundige Dienst van België

 

Ook bij natuurleien kan het verschil in dekking voor een heel ander beeld zorgen. De leisteen kan ter plaatse op maat geslagen worden met een leihamer. Zo gaat er zeer weinig verloren. Bovendien heeft een natuurlei van goede kwaliteit een quasi onbeperkte levensduur. Let er wel op dat natuurleien beduidend duurder zijn dan kunstleien.

 

Bij het plaatsen van leien dient de constructie nog voorzien te worden horizontale latten ter bevestiging van de leien.

 

Dakpannen

Om esthetische redenen kan besloten worden om de gekozen dakpannen te laten doorlopen op de gevel. De mogelijkheden hierbij verschillen van pan tot pan. Je correct informeren is dus de boodschap. Een kwaliteitsvolle dakpan heeft een levensduur van 30 jaar. Geef hierbij zeker voorrang aan kleipannen. Ook hier dienen panlatten voorzien te worden bovenop de constructie.

 

 

 

Houten latten

Meer en meer mensen kiezen voor een gevel in houten latten. Niet alleen geeft dit een zeer mooi en rustgevend beeld, maar het is ook bevorderlijk voor de ventilatie van de gevel.

Omdat er zoveel soorten houten bekleding mogelijk zijn, spreekt het voor zich dat deze in prijs ook heel wat zullen verschillen. Zo is een tropische houtsoort heel wat duurder dan een inheemse, maar zal deze ook minder snel verkleuren. Laat je dus zeker op voorhand adviseren. Denk bovendien ook even na over het onderhoud van je houten gevelbekleding.
 

 

Gevelpanelen

Wie wenst te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke en snel geplaatste gevelbekleding, kan gaan voor een assortiment aan gevelpanelen. De meeste panelen zijn beschikbaar in een uitgebreid gamma aan kleuren.
 
Rockpanel: Een onderhoudsvriendelijk en natuurluik product vervaardigd uit onder hoge druk samengeperste steenvezels. Rockpanel is dimensievast. Dit wil zeggen dat de platen niet uitzetten of krimpen. Bovendien is Rockpanel 100% recycleerbaar en verkrijgbaar in RAL-kleur met bijhorende gekleurde schroeven voor een strak geheel. Rockpanel is een product van de makers van Rockwool isolatie. Meer informatie vind je hier.
 


 
Natura: Deze in de massa gekleurde gevelplaat van fabrikant Eternit is in 37 verschillende kleuren te verkrijgen en zorgt vooral voor een natuurlijke aanblik. De plaat is makkelijk combineerbaar met andere gevelbekledingen, metselwerk, beton of hout. Meer informatie vind je hier.

 


 
Puro Plus: Als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke plaat, kan de Puro Plus-plaat van SVK een oplossing bieden. Samengesteld uit enkel natuurlijke grondstoffen en dus ook 100% ecologisch en niet gecoat straalt de plaat de puurheid van beton uit. Meer informatie vind je hier.

 


 
Sidings
Sidings zijn langwerpige platen die horizontaal met een overlap geplaatst worden. Een bijkomend voordeel van sidings is dat ze een een bijdrage leveren aan de geluidsisolatie. Bij het plaatsen van sidings kan je zowel kiezen voor houten bekleding als een onderhoudsvriendelijker product.
 
Bij houten gevelbekleding moet vooral rekening gehouden worden met de verkleuring van de gekozen houtsoort. Alternatieven uit vezelcement met het uitzicht van hout zijn eveneens verkrijgbaar. Deze zijn onderhoudsvriendelijker en verkrijgbaar in verschillende kleuren.