Close

Dakwerken Dak Plus

Laat nu je dakwerken in Geel en Westerlo uitvoeren door Dak Plus !

Dak Plus treedt op als vakman en vertrouwenspersoon die u begeleidt doorheen het hele dakproject. Dit uiteraard volledig op maat van uw budget en wensen. Dakwerken is onze passie!

Humanisering van de Arbeid: Dak Plus neemt het voortouw

20 sep dakwerken dakplus | Reacties uitgeschakeld voor Humanisering van de Arbeid: Dak Plus neemt het voortouw
Humanisering van de Arbeid: Dak Plus neemt het voortouw
 

Het imago van de bouwsector moet omhoog. Dat is een van de belangrijke doelen die Confederatie Bouw voor ogen stelt. Samen met de sociale partners werd er op 10 maart dan ook een nieuwe cao ter Humanisering van de Arbeid gesloten. Hierin wordt bepaald dat de arbeidsomstandigheden op werkplaatsen en burelen van bouwbedrijven heel wat beter moeten.

 

Alhoewel deze cao geen betrekking heeft op tijdelijke en mobiele bouwplaatsen, heeft Dak Plus uit Geel en Westerlo, die dit jaar haar 10de verjaardag vierde, toch geïnvesteerd in een mobiele werfwagen voor haar personeel. ‘Goed personeel is moeilijk te vinden,’ zegt zaakvoerder Johan Vandebuerie, ‘we willen hen dan ook tijdens hun werkuren zo goed mogelijk ondersteunen.’ Zo is de werfwagen niet alleen uitgerust met een toilet en rustruimte, maar ook met een douche, koelkast, airco en mogelijkheid om een warm drankje of warme maaltijd te bereiden. Bovendien is de werfwagen voorzien van extra EHBO-materiaal, een brandwondenkoffer en persoonlijke opbergvakken voor de arbeiders.

 

Johan, die zetelt in het bestuur van Confederatie Bouw Antwerpen, hoopt dat meer bouwbedrijven dit voorbeeld zullen volgen en zo het beroep van dakdekker, maar ook metselaar, voeger en alle andere beroepen binnen de sector een meer professionele uitstraling kunnen genieten.

 

‘Het is van groot belang voor de heropleving van het vakmanschap dat er overal geïnvesteerd wordt in personeel,’ benadrukt Johan, ‘en dat niet alleen op vlak van arbeidsomstandigheden, maar ook naar opleiding en veiligheid toe. Het verhaal van detachering vult enkel op korte termijn de leegte van het gebrek aan goede werkmannen. Dit komt doordat jonge mensen niet meer aan de slag willen als bouwvakker. Er moet opnieuw plaats komen voor de trots van de vakman en de appreciatie van de klant, aannemer en overheid die verder gaat dan de laagste prijs.’

 
Dakwerken Dak Plus